Herberg van Ede in Molenrij wordt Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij

apr 11, 2019 | Algemeen

De traditie van Groninger mosterd krijgt een mooie aanvulling

Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij opent op 18 april 2019 haar deuren in Molenrij. Eigenaren Stefan en Simone Kollumer runden sinds 2014 restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd en zagen eind 2018 een mooie kans om een eigen horecagelegenheid te starten in Molenrij in het pand van Herberg van Ede. Ze kochten het pand onder andere met co-financiering vanuit de Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen (EBG) en de Rabobank. De naam ‘De Oude Mosterdfabriek’ verwijst naar de ontstaansgeschiedenis van cichorei- en mosterdfabrikant De Marne, momenteel gevestigd in stad Groningen. Samen met Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant in Eenrum wordt de traditie van de Groninger mosterd zo nog beter op de kaart gezet.

Herberg Restaurant De Oude Mosterdfabriek Molenrij is gehuisvest in het pand waar eerst Herberg van Ede was gevestigd en bestaat uit een restaurant en drie hotelkamers. “Wij waren meteen enthousiast over dit authentieke pand, met veel mooie hoekjes”, vertelt Stefan. “De omgeving is wijds en Molenrij ligt vlakbij de mosterdvelden.” De naam doet het misschien vermoeden, maar de Oude Mosterdfabriek maakt géén mosterd. Wel wordt in bijna elk gerecht mosterd verwerkt.

Verse producten uit de regio

Net als bij restaurant Veldzicht maken Stefan en Simone bij De Oude Mosterdfabriek gebruik van verse biologische producten waaronder boeter en zuivel van Waddenmax in Hornhuizen, groenten en slasoorten van de Eemstuin in Uithuizermeeden en bieren van de firma Bax bier uit Groningen. Het vlees dat ze serveren komt uit Noord-Nederland van de Limousin koeien van slagerij Bos en Co. Stefan en Simone zijn verder van plan om mosterd af te nemen bij Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant in Eenrum. “Wij zijn geen traditioneel restaurant”, aldus Stefan. “De menu’s die wij bereiden zijn niet alledaags en worden elke 6 weken vernieuwd.”

Financiering

Stefan en Simone Kollumer kochten het pand in Molenrij onder andere met financiering vanuit Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen (EBG) en de Rabobank. Jan de Vries van het Ondernemershuis Noord-Groningen ondersteunde bij de financieringsaanvraag. “Ik heb Stefan en Simone leren kennen als een ambitieus ondernemersechtpaar dat al een behoorlijke naam heeft opgebouwd in de horeca. Het is prachtig dat zij hun succesvolle concept in Molenrij kunnen voortzetten.” De Ondernemersimpuls is één van de financiële regelingen van EBG en verstrekt krediet in de vorm van een persoonlijke lening. “Door de Impulslening zijn de totale financieringsmogelijkheden ruimer en worden initiatieven als deze mogelijk.” Duco Schenk, programmamanager Toerisme van EBG, was ook nauw betrokken bij het voortraject en heeft verbindingen gelegd tussen de verschillende partijen.

Abrahams Mosterdmakerij

Mosterd is zeker niet nieuw in deze regio. Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant in Eenrum is al jaren een bekende trekpleister op het Groninger Hogeland. Hier kun je ruiken en proeven hoe Abrahams grove Groninger mosterd gemaakt wordt. In het restaurant worden heerlijke mosterdgerechten geserveerd en voor groepen is een buffet ook mogelijk. De mosterdmaker geeft regelmatig een rondleiding en er groeien zelfs mosterdplanten in de tuin. Ook kun je er sinds kort terecht voor een workshop mosterd maken.

Voor verrassende en leuke dagjes uit in Noord- en Midden-Groningen kun je kijken op de website Groningste van Groningen: https://www.visitgroningen.com/groningste-van-groningen

Over Ondernemersimpuls

Ondernemers die niet of moeilijk terecht kunnen bij hun eigen bank, kunnen bij Ondernemersimpuls een persoonlijke lening tot € 100.000 aanvragen voor hun bedrijf. Lees meer >