Chinese zakenvrouwen op businesstrip in Groningen

okt 13, 2016 | Algemeen

Negen Chinese zakenvrouwen komen zaterdag 15 oktober naar de provincie Groningen, waar zij in een week tijd, middels een vol programma, kennis gaan maken met het Noorden. Het is een tegenbezoek in het kader van ‘Quest for China’: een bezoek dat elf noordelijke zakenvrouwen vorig jaar brachten aan oa de Chinese reuzenstad Chongqing en de daar gevestigde Female Entrepeneurs Federation of Chongqing. Bijzonder is dat dit volgens de QFC-vrouwen de eerste zakelijke reis naar Nederland is die Chinese zakenvrouwen maken zonder tussenkomst van de overheid. De dames komen onder andere kennismaken met het project 5Groningen.

In China maakten de elf noordelijke vrouwen, die in het Noorden allemaal een enorm netwerk hebben en werken in uiteenlopende disciplines als de advocatuur, media, reisbranche, bouw, consultancy, vastgoed en ict, vorig jaar kennis met de Chinese cultuur en manier van zakendoen. Kijk voor meer informatie op: http://www.questforchina.nl/

De contacten met de Female Entrepeneurs Federation zijn gebleven en in juli brachten Xandra Groenewold en Marion-Tjin-Tham-Sjin nogmaals een bezoek aan deze organisatie om ze uit te nodigen voor een tegenbezoek (http://www.questforchina.nl/nieuws/)

Daarop besloot een delegatie Chinese vrouwen nu naar het Noorden van Nederland af te reizen. Daar krijgen ze een programma voorgeschoteld dat is samengesteld in samenwerking met de NOM en de gemeente Groningen. Zo worden onder meer projecten getoond op het gebied van energie en offshore-wind, healthy ageing, 5G en het onderwijs: sectoren waar Noord-Nederland sterk en uniek in is. Ook cultuur en toerisme ontbreken niet.

De vrouwen worden verwacht op Schiermonnikoog, bezoeken de Rijksuniversiteit Groningen zijn uitgenodigd door het Groninger Museum en gaan op de koffie bij kunstenares Marte Röling in Uithuizen en wethouder Joost van Keulen in Groningen.

Kijk hier voor het volledige weekprogramma http://www.questforchina.nl/programma/programma-2016/