Belangrijke mijlpaal aanleg Snel Internet

dec 7, 2017 | Algemeen

Een belangrijke mijlpaal voor de aanleg van Snel Internet in het buitengebied in de provincie Groningen: Gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen, burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond en Marco Smit van Economic Board Groningen hebben de Uitvoeringsovereenkomst met Rodin Broadband Groningen BV getekend. Dit betekent dat de schop nu daadwerkelijke de grond in gaat.

Door de hoge investeringskosten is het voor telecomaanbieders zonder subsidie niet rendabel om snel internet in het buitengebied aan te leggen. Daarom hebben de provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) hier samen 40 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. De subsidieregeling ‘Snel Internet Groningen’ is onderdeel van het programma Groningen@Work van de provincie Groningen, het programma Digitale Bereikbaarheid van de EBG en het programma Kansrijk Groningen van de NCG. In juli 2017 werd bekend gemaakt dat het Groningse bedrijf Rodin Broadband Groningen BV het netwerk voor snel internet gaat aanleggen.

Breedband Noord-Groningen, het gezamenlijke initiatief van de gemeenten Eemsmond, Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Winsum, De Marne, Bedum en Slochteren, verzorgt voor de aanleg in het eigen gebied de coördinatie tussen bewoners en bedrijven, de provincie, de gemeenten en hoofdaannemer Rodin Broadband Groningen BV.