ArbeidsplaatsenregelinG versoepeld voor kleine bedrijven die willen groeien

mrt 28, 2019 | Algemeen

Heb je een klein bedrijf en wil je je bedrijf laten groeien met meer arbeidskracht? Dan hebben we goed nieuws: de voorwaarden van de ArbeidsplaatsenregelinG van Economic Board Groningen zijn aangepast, waardoor kleinere bedrijven sneller hun groeiplannen kunnen realiseren.

Met de EBG ArbeidsplaatsenregelinG kunnen bedrijven maximaal € 5.000 vergoed krijgen per volledige arbeidsplaats. Bedrijven komen in aanmerking als ze gevestigd zijn in Noord- en Midden Groningen of zich daar willen vestigen. Ze kunnen maximaal €25.000 vergoed krijgen. De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). In 2018 hebben 15 bedrijven gebruik gemaakt van de EBG ArbeidsplaatsenregelinG. Hiermee worden zo’n 200 nieuwe banen gepland.

Een bedrijf dat aanspraak wil maken op de EBG ArbeidsplaatsenregelinG moet aan een aantal criteria voldoen op het gebied van werkgelegenheid, economische structuur en maatschappelijke opgave. Uit de praktijk blijkt dat grotere bedrijven meer kunnen investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid en opleidingsfaciliteiten. Omdat EBG ook bedrijven tot 10 fte de kans wil geven te groeien in arbeidskracht, worden de criteria versoepeld. Op die manier kunnen kleine bedrijven makkelijker aanspraak maken op de regeling dan voorheen.

Meer informatie over de EBG ArbeidsplaatsenregelinG vind je hier