Acroniq wint finale EBG Pitch: € 10.491 voor ontwikkeling van bouwmateriaal met olifantsgras

jun 29, 2018 | Algemeen

Frank Bucher is de winnaar van de EBG Pitch – Bouw & Innovatie, die zaterdag 30 juni werd gehouden tijdens Thoes. De jury, bestaande uit Suzan Wierenga (KAW), Annemarie Heite (Hanzehogeschool Groningen) en Roel de Jong (abtWassenaar) kende € 5.000 toe aan Frank Bucher die bouwmateriaal ontwikkelt van olifantsgras.

Het publiek verdeelde € 15.000 over de drie deelnemers. Bucher ging uiteindelijk naar huis met € 10.491. Deze editie van de EBG Pitch werd georganiseerd door de Economic Board Groningen en BuildinG, die samen € 20.000 prijzengeld beschikbaar hebben gesteld

Finalisten

Tijdens de selectiedag op 5 juni zijn uit 14 bouwoplossingen voor een toekomstbestendig Groningen de drie beste pitchers geselecteerd die in de finale hun idee hebben gepitcht: Frank Bucher van Acroniq maakt bouwmateriaal van olifantsgras. Hij onderzoekt hoe door middel van het gebruik van xiriton-technologie aardbevingsresistente woningen, veiligere dijken en goedkopere fietspaden ontwikkelt kunnen worden. Eelkje Oldenburger van Hempflax ontwikkelt een gevelsysteem voor nieuwbouwhuizen waarbij hennep wordt gebruikt als isolatie. En Bearnd Hylkema van Nippel Inventions met een oplossing voor het tijdelijk versterken van panden in het aardbevingsgebied. Frank Bucher won tijdens de finale € 10.491, Bearnd Hylkema € 3.362 en het idee van Eelkje Oldenburg kreeg € 6.147,- toebedeeld door het publiek.

EBG helpt ondernemers

Economic Board Groningen heeft de EBG Pitch en de geldprijs in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Ook met de overige ondernemers die deelnamen aan de selectiedag houdt EBG nauw contact, om ze daar waar mogelijk verder te helpen. Deze editie is in samenwerking met BuildinG georganiseerd, BuildinG is hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen.