5G Student Battle – 14 en 15 maart 2020 – Welk 5G-idee bedenk jij? Inschrijving is geopend!

dec 12, 2019 | Algemeen

Een sprekende bril, crowdcontrol-drones.. welk 5G-idee bedenk jij?!

Na het grote succes van de 5G Student Battle in 2019 organiseert 5Groningen in 2020 editie 2 van deze bijzondere hackaton! In het weekend van 14 en 15 maart werken zes studententeams van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit keer kunnen studenten kiezen uit zes thema’s die gekoppeld zijn aan een echte organisatie. Zo kun je als student meedenken over 5G-oplossingen voor onder andere de Politie Noord-Nederland, vervoerbedrijf Arriva, duurzame waterstofcilinders of voor zorginstellingen in Groningen. De inschrijving is geopend! 

De 5G Student Battle vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en wordt georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Alfa College.

5G = nieuwste generatie mobiel internet

5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden. Lees meer over de kenmerken van 5G. 

Voor wie?

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in oplossingen met 5G, de gebruikerskant ervan of de techniek achter 5G. De 5G Student Battle is niet alleen voor studenten met een technische opleiding, maar ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap. Je kunt kiezen uit een van de volgende thema’s: veiligheid, mobiliteit, zorg, sport, duurzaamheid en smart city.

Prijzen

Het team dat door de vakjury als winnaar wordt benoemd wint een VR-bril voor elk teamlid. Daarnaast zal het publiek tijdens de finale € 5.000 verdelen onder de deelnemende teams. Elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname. Maar de grootste prijs is toch wel de ervaring die je als student opdoet tijdens dit event. Je wordt als team begeleid door een coach van een van de 11 partners van 5Groningen en je ontmoet (inter)nationale topspelers in Telecom en Research.

Ik doe mee!

Meld je vóór 17 januari aan via www.5groningen.nl/5gstudentbattle  

Over 5Groningen

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.