3D geprinte medailles voor Zeemijlenloop Delfzijl

okt 25, 2017 | Algemeen

Op donderdag 26 oktober stonden tien 3D printers van scholen uit Noord-Groningen 250 medailles te printen bij Sportzaak Smit in Delfzijl. De medailles zijn ontworpen door leerlingen van CBS de Borgstee in Spijk en Kindcentrum Noord in Delfzijl, zij wonnen de wedstrijd voor het mooiste ontwerp voor de medaille van de Zeemijlenloop.

Deze bijzondere medaille is het gevolg van de samenwerking tussen de Zeemijlenloop Delfzijl en 3D Kanjers. De organisatie heeft op scholen in Noord-Groningen een wedstrijd gehouden om de mooiste medaille voor de Kidsrun te ontwerpen. De jongste deelnemers van de Zeemijlenloop aanstaande zondag ontvangen deze 3D geprinte medaille.

EBG maakt voor alle scholen in Noord-Groningen een 3D printer project mogelijk. Bij het project 3D Kanjers bouwen leerlingen zelf een 3D-printer. Zo maken ze op een uitdagende en onderzoekende manier kennis met wetenschap, techniek, onderzoek en ontwerp. En het leuke is: als de printer klaar is, gaan ze hem zelf gebruiken. 3D Kanjers organiseert 5 jaar lang – de levensduur van de printer – activiteiten om de printer op een leuke en leerzame manier te gebruiken (de Zeemijlenloop is de eerste activiteit). Al 58 scholen uit Noord-Groningen doen mee aan dit project. 

Meer informatie: www.3dkanjers.nl Kosten per project: € 2595. Eigen bijdrage school: € 745.