5G Student Battle – Van slimme koffer tot zorgrobot

nov 24, 2018 | Algemeen

Internet of Things, Virtual and Augmented Reality, Selfdriving vehicles, Smart Living … Met 5G wordt er straks nóg meer mogelijk. Tijdens de 5G Student Battle, in het weekend van 23 en 24 maart, kunnen studenten een duik nemen in de toekomst. Dit event daagt studenten uit om in teams een oplossing te bedenken met 5G. De 5G Student Battle vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en wordt georganiseerd door 5Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College.

 

De 5G Student Battle wordt zondag 24 maart groots afgesloten waarbij alle teams hun idee pitchen voor de jury. De leden van het winnende team maken kans op mooie prijzen, zoals een geavanceerde drone. Het weekend is geheel verzorgd, er zijn (inter)nationale topspelers uit research en telecom aanwezig en elke deelnemer ontvangt na afloop van de battle een officieel certificaat.

“Studenten leveren een waardevolle bijdrage binnen de 5G-proeftuin,” vindt Peter Rake, programmamanager bij 5Groningen. “Met de 5G Student Battle willen we nog meer studenten betrekken bij 5Groningen en hen enthousiast maken voor onze 5G-proeftuin. Bovendien zijn we erg benieuwd met welke nieuwe ideeën zij gaan komen.”

 

5G = de nieuwste generatie mobiel internet

5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden.

5G = niet alleen techniek

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in oplossingen met 5G, de gebruikerskant ervan of de techniek achter 5G. De 5G Student Battle is daarom niet alleen voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap. 

5G = overal

Deelnemers van de 5G Student Battle werken in teams aan een oplossing binnen één van de thema’s: duurzaamheid,  outdoor, smart living, travel, veilig verkeer op de fiets, zorg. Daarnaast kunnen ze ook kiezen voor een vrije opdracht ‘Connect the unconnected’.

De inschrijving is nu geopend! Je kunt je aanmelden op www.5groningen.nl