Terugblik Grand Café

nov 21, 2022 | Vrijetijdseconomie

Gister, 21 november 2022, was het allereerste Grand Café event. Een event, speciaal voor de vrijetijdssector in de Provincie Groningen, georganiseerd door ZOGroningen en Economic Board Groningen.

Nog midden in de verbouwing opende De Graanrepubliek voor meer dan 100 gasten haar deuren, die alvast een glimp konden opvangen van dit bijzondere pand én initiatief in Bad Nieuweschans.

Met een uitgebreid programma op de planning trapte Mirjam Wulfse de avond af met een warm pleidooi voor de vrijetijdsmakelaar, een belangrijke spil in het Vrijetijdsprogramma bij EBG. Vervolgens vertelden Jenz Verbogt en Edwin van der Woude kort over de totstandkoming van dit bijzondere event en het belang van samenwerking hierin. Niels Grootenboer vertelde kort over de prachtige plannen die worden neergezet met De Graanrepubliek. Een uniek initiatief in zijn soort.

Hierna was het tijd voor het inhoudelijke deel van de avond. Elsa Weelink nam het publiek mee in de huidige stand van zaken in de vrijetijdssector in Noord-Nederland en de vele kansen die er zijn voor de provincie Groningen. Hiermee werd duidelijk dat de provincie echt alle ingrediënten in huis heeft als topbestemming in Europa.

Wendy van Oude Veldhuis gaf het publiek veel praktische tips mee naar huis om meer gebruik te maken van mediapubliciteit. Met weinig effort kan dit namelijk veel impact en zichtbaarheid opleveren voor de vrijetijdsondernemers.

Na deze twee keynote sprekers stond er nog een topper op de planning. Hans Nijland vertelde aan de hand van verschillende voetbal-anekdotes over de successen en uitdagingen waar we als ondernemer of organisatie vaak mee te maken hebben. Het publiek genoot zichtbaar van deze verhalen.

De avond werd gehost door Jetta Post, die de avond met haar enthousiasme en spontaniteit in goede banen heeft geleid.

Ter afsluiting stond er voor de gasten nog een kleine verrassing op de planning. Met een inleiding van Laurens Speek, konden de gasten het bijzondere pand van De Graanrepubliek op eigen houtje verkennen en in gesprek gaan met Martijn Eggens over Eggens Craft Beer en Hooghoudt, die ook betrokken zijn bij het initiatief. Het proeven van diverse bieren en jenevers kon natuurlijk niet ontbreken deze avond.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde en inspirerende avond!

Iedereen, dank voor jullie komst en bijdrage!

Een impressie van het Grand Café zie je hieronder.

Foto’s door Paula Bange

Ben je actief in de vrijetijdssector en wil je graag even sparren met de vrijetijdsmakelaar? Neem dan contact op met Jenz verbogt.