Inspiratiesessie regio Lauwersmeer met Werelderfgoedcentrum Waddenzee

okt 31, 2023 | Vrijetijdseconomie

Op een prachtige locatie, het “Wadden Paviljoen De Noorman” in Lauwersoog, kwamen op dinsdag 31 oktober betrokken ondernemers en stakeholders uit de regio Lauwersmeer samen voor een inspiratiesessie. Deze sessie was een gezamenlijke inspanning van het team vrijetijdsecnomie van Economic Board Groningen (EBG) en het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC).

Het doel van deze bijeenkomst was om de economische groei in het Lauwersmeergebied en de omliggende regio te bespreken, de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen en, niet in de laatste plaats, om de samenwerking met het Werelderfgoedcentrum Waddenzee te versterken.

Na een introductie door Jenz Verbogt, vrijetijdsmakelaar bij Economic Board Groningen, gaven Miriam van Dijk en Rens Kalsbeek van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee een presentatie over de status van het WEC en de aankomende opening in het voorjaar van 2025.

Mobiliteit, openingsjaar en nieuwe kansen

Na deze presentatie werden de deelnemers in groepen verdeeld om te discussiëren over drie verschillende thema’s: duurzame mobiliteit, het openingsjaar van het WEC en vernieuwende aanbod/ondernemerschap. Deze thema’s leidden tot levendige discussies en genereerden inspirerende ideeën en initiatieven. In de groep duurzame mobiliteit ging het over slimme, schone en veilige bereikbaarheid. Waarbij de bereikbaarheid ook onderdeel is van de totale beleving. De groep die het openingsjaar van het WEC besprak, kwam tot mooie regionale kansen en mogelijke thema’s. Nieuwe kansen kwamen aan bod in de groep die het vernieuwende aanbod besprak. Nieuwe doelgroepen en concepten werden geopperd om nieuw ondernemerschap te ontwikkelen en aan te trekken. Uit de ideeën wordt een selectie gemaakt om verder uit te werken en te ontwikkelen.

Veel goede ideeën

Aan het einde van de sessie was er gelegenheid om onder het genot van hapjes en drankjes na te praten. Jenz Verbogt: “Wij kijken terug op een succesvolle en enthousiaste sessie vol met goede ideeën.”

We houden jullie op de van nieuwe ontwikkelingen!

Meer informatie: Werelderfgoedcentrum Waddenzee en team vrijetijdseconomie van Economic Board Groningen.