Ondernemer Marc Tuinier verovert de markt met PenTips en Nuwa Pen

feb 9, 2023

Marc Tuinier groeit op in Texas en komt 11 jaar geleden op zijn 15e terug naar Nederland. Hier gaat de geboren ondernemer verder waar hij gebleven is: nieuwe start-ups uitdenken en opstarten. Marc: ‘Op mijn 10e kwam ik erachter dat je zelf geld kan verdienen. De jaren erna was ik altijd bezig met het opzetten van nieuwe bedrijven, van software tot een kledingmerk. De tiende poging weer terug in Nederland was de start van PenTips. Een gat in de markt.’ In 2022 start Marc een nieuw project waarmee hij zijn bedrijf wilt uitbreiden en gaat daarvoor in gesprek met mkb-adviseurs John Sportel en Frans Arkema van GroBusiness.

Creativiteit en techniek komt samen

Het bedrijf PenTips ontstaat uit een probleem waar Marc zelf tegen aanloopt: ‘Ik was bezig om met een pencil te tekenen op een Ipad, toen het pencil op de grond viel en de punt brak. Enorm zonde van zo’n duur product. Daarom ging ik op zoek naar een tip, een bescherming voor de punt. Zo is de PenTip ontstaan: ons dopje bleek een gouden greep voor veel digitale kunstenaars. Het voelt aan alsof je schrijft en tekent op papier.’ Sinds de eerste verkoop maakt het bedrijf razendsnel stappen voorwaarts. Het team groeit door naar 20 mensen, de productenlijn wordt uitgebreid en de feedback van gebruikers wordt gelijk doorgevoerd bij de productinnovatie. Marc geniet van het succes, maar vooral van het proces: ‘De liefde die ik voor dit product heb, zit met name in het samenwerken met de kunstenaars. Dat je creativiteit en techniek laat samenkomen.’

Cutting edge

Bij PenTip houdt de innovatie niet op. Marc heeft meer plannen en voor die doorontwikkeling heeft hij investeerders nodig. Hij vertelt: ‘Het grondwerk voor ons nieuwe product ligt er al. We hebben een pen ontwikkeld die kan zien wat je schrijft. Het is echt cutting edge technologie en de eerste reacties zijn razend enthousiast.’ Op zoek naar investeerders en lokale productie komt Marc uit bij GroBusiness: ‘Ik kende John al van een eerdere samenwerking, samen met hem en Frans ben ik gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is in het Noorden voor mijn bedrijf.’

Spatial computing

Nuwa Pen heet deze innovatieve pen. Marc: ‘Wij willen niet dat de digitale kunstenaar beperkt blijft aan een digitale canvas. Met Nuwa willen we tools ontwikkelen waarmee gebruikers van de wereld hun canvas kunnen maken. Met Nuwa Pen slaan wij daar onze eerste slag in.’ De Nuwa Pen zet tekst en tekeningen die je op papier of een andere analoge plaats maakt, binnen seconden om in digitale tekst of tekening. De ambitie? ‘Met Nuwa de marktleider worden in spatial computing’.

Spatial computing is het gebruik van digitale technologie die computers naadloos laat communiceren in een driedimensionale wereld met behulp van Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality. Spatial computing gebruikt fysieke ruimte om invoer te verzenden en uitvoer van een computer te ontvangen.

Netwerk

‘Voor doorontwikkeling van en investeerders voor de Nuwa Pen kwam ik met GroBusiness in contact’. Samen met Frans en John kijkt hij naar het financieringsvraagstuk en de mogelijkheden voor lokale productie. Marc: ‘Dankzij hen heb ik inzicht gekregen in het Noordelijke netwerk. Ze hebben mij verbonden met een aantal partijen waar ik nu mee om tafel ga om de mogelijkheden te bespreken. De snelle, warme introductie bij deze bedrijven heeft mij zeker geholpen.’

Marktleider en muzikant

Het succes van zowel PenTips als de Nuwa Pen lijkt voorlopig niet ten einde te komen, maar dat weerhoudt Marc er niet van om ook andere carrière paden te bewandelen. Hij brengt binnenkort zijn eerste muziekalbum uit. Marc: ‘Ik maak al jaren muziek als singer/songwriter. De laatste jaren lag de focus op techniek en de start van PenTips, maar in de tussentijd heb ik ook in een studio mijn album opgenomen. Dat het nu bijna klaar is, is een persoonlijke droom die uitkomt.’ Zijn zakelijke droom heeft hij ook al helder geformuleerd: marktleider worden in digitale kunst accessoires. Met de weg die hij heeft ingeslagen de afgelopen jaren, lijkt dat nu slechts nog een kwestie van tijd.

Vinden en verbinden

Ook op zoek naar verbinding in het Noordelijke bedrijfsleven? We helpen je graag verder bij GroBusiness. Neem contact op om een afspraak te maken met één van onze mkb-adviseurs.