Man staat naast forum in Groningen en kijkt in de verte

Wat we doen

Ik heb financiering van maximaal €1.000.000 nodig en zoek een financier die durft!

Geld nodig om te starten, groeien, innoveren of uit te breiden? 

Het Groninger Groeifonds van de Economic Board Groningen en Provincie Groningen is een laagdrempelig en aantrekkelijk fonds voor ondernemers. Het fonds durft meer risico te nemen dan andere financiers en zorgt op die manier voor het aantrekken van extra financieringspartijen.

Het Groninger Groeifonds durft meer!

Het Groninger Groeifonds biedt achtergestelde leningen voor of neemt een aandeel in bedrijven die in Noord-Groningen gevestigd zijn, zich daar willen vestigen of plannen met een aantoonbare economische impact in de regio hebben. Waar anderen risico’s zien, ziet dit fonds kansen. Heb je een goed businessplan en durven andere financiers geen of niet genoeg geld te lenen? Wij gaan verder waar anderen stoppen! Omdat ons fonds het grootste risico neemt en daarmee vertrouwen geeft, durven andere geldschieters ook in te stappen. Zo helpen we je plannen waar te maken.

Het Groninger Groeifonds helpt groeien

Het Groninger Groeifonds is er voor ondernemers in de provincie Groningen. Voor starters en bestaande ondernemers die hier al gevestigd zijn of dat willen doen.

Of je nou wilt starten, groeien, uitbreiden, innoveren of gewoon geld nodig hebt voor je bedrijf; als je een goed businessplan hebt en de investering extra bedrijvigheid of werkgelegenheid oplevert, ben je welkom bij het Groninger Groeifonds.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het? Hoeveel kan ik lenen? Hoe werkt het allemaal?

Voor wie is het?

  • Kleine, grote, jonge en bestaande bedrijven;
  • Alle sectoren;
  • Bedrijven met een goede businesscase;
  • In de gemeenten Eemsdelta, Midden-Groningen, Oldambt, Het Hogeland (inclusief de dorpen Aduardzijl, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, en Oostum), en (voormalige gemeente) Ten Boer gevestigd is, of zich hier graag wil vestigen.

Het Groninger Groeifonds financiert met aandelen of achtergestelde leningen tot € 1 miljoen. Het fonds financiert nooit alleen, de ondernemer en/of een andere investeerder moet ook participeren: co-financiering.

Ben je op zoek naar een kleinere financiering? Kijk dan bij de impulslening. Deze lening heeft een bereikt van 25.000 tot 100.000 euro en hiervoor is geen cofinanciering nodig.

Hoeveel kan ik lenen?

Wij financieren of participeren tot een bedrag van €1 miljoen.

Leningen zijn bij het Groninger Groeifonds maatwerk, daarom bekijken we per situatie wat het meest passend is. Dat geldt voor onder meer rentepercentage en terugbetaaltijd in het geval van een lening.

Neem contact met ons op!

Emma Schakel

Emma Schakel

investeringsmanager

Gijs Vermeer

Gijs Vermeer

investeringsmanager

Marlies Molenkamp

Marlies Molenkamp

communicatiemanager