Man staat naast forum in Groningen en kijkt in de verte

Aan de slag met duurzaamheid?

Verduurzaming van je bedrijf

Wil je aan de slag met duurzaamheid? Verduurzaming van je bedrijf kan op verschillende manieren. Denk aan energiebesparing, zonnepanelen op het bedrijfsdak of circulair ondernemen. Of misschien wil je je product of productieproces vergroenen.

Waar begin je? Welke investeringen zijn er nodig en hoe ga je dat financieren? GroBusiness denkt met je mee, zet haar netwerk in en wijst je de weg naar de mogelijkheden in de Provincie Groningen.

Energieneutraal ondernemen

De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Dat betekent dat we in 2050 net zoveel energie produceren als we verbruiken. Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Je kunt twee dingen doen: energie opwekken en energie besparen. Om dit te realiseren kun je aanpassingen doen aan je pand, productieproces en vervoer

Groningen Werkt Slim ondersteunt en adviseert ondernemers in Groningen in energieneutraal ondernemen. De adviseurs van dit duurzaamheidsplatform geven onafhankelijk en kosteloos informatie en advies.

Product en productieproces vergroenen

Is het noodzakelijk om je product te vergroenen? Of zie je innovatiekansen op dit gebied? Verschillende aspecten kunnen hier een rol spelen, zoals het gebruik van milieuvriendelijke materialen, afval recyclen of het ontwerpen van een duurzaam product of productieproces.
GroBusiness kijkt graag met je mee en kan jou als ondernemer in contact brengen met andere ondernemers of organisaties die je hiermee verder kunnen helpen.

Duurzaamheidssubsidies en regelingen

Ga je je product of productieproces vergroenen of ga je afval recyclen? Dan kun je wellicht gebruikmaken van een subsidie op het gebied van innovatie- en duurzaamheid en energietransitie. Ook als je aan de slag gaat met energiebesparing, duurzame mobiliteit of klimaatadaptatie kun je in aanmerking komen voor regelingen en subsidie. Groningen Werkt Slim heeft een overzicht gemaakt van de meest voorkomende regelingen en subsidies op het gebied van verduurzaming.

Je verbreedt je horizon met GroBusiness

Ben je ondernemer in de provincie Groningen en wil je bezig met verduurzaming? Onze specialisten denken graag met je mee en zetten hun netwerk in bij het vinden van een oplossing. Hulp nodig bij het vinden van een passende regeling of het indienen van de aanvraag? Neem dan contact op via info@grobusiness.nl of 085-4010231.

Irene van Wijhe

Irene van Wijhe

mkb verkenner, themaspecialist duurzaamheid

Waar kunnen we je mee helpen?

Binnen ons team werken we met specialisten, daarnaast onderhouden we een netwerk met externe experts. Bekijk met welke thema's we allemaal werken!

Financieren

Groeien

Innoveren

Ondernemen

Internationaal

Verduurzamen

Personeel

Sales & marketing