Gunnen in Grunn

In de loop van de jaren is jouw organisatie steeds meer en meer op grote afstand gaan inkopen en produceren. Allerhande producten en diensten worden van buiten Nederland en Europa aangeleverd. Dit heeft de laatste decennia veel gebracht, maar het heeft ook steeds meer nadelen en de regio biedt meer en meer voordelen. Daarom rijst nu regelmatig de vraag: kunnen we onze inkoop niet regionaler organiseren en van de voordelen genieten? Voor onze nieuwe pilot ‘Gunnen in Grunn’ zijn we op zoek naar bedrijven met de ambitie om nog meer regionaal te ondernemen door (meer) zaken te gaan doen met andere Groningse bedrijven. Gun je organisatie het voordeel van lokale samenwerking en meld je aan voor de pilot.

Gunnen in Grunn

In de loop van de jaren is jouw organisatie steeds afhankelijker geworden door inkoop van allerhande producten en diensten binnen en buiten Nederland. Deze organische groei heeft veel gebracht, maar nu rijst regelmatig de vraag: kunnen we onze inkoop niet regionaler organiseren?
De pilot

Tijdens de pilot kijken we samen met jouw organisatie waar de behoefte ligt. Onze mkb-adviseurs zoeken naar de producten of diensten die lokaal ingekocht kunnen worden. We gaan samen aan de slag om lokale oplossingen met lokale samenwerkingen te realiseren.

 

Is dit jouw organisatie?

  • Je bent gevestigd in de provincie Groningen;
  • Je maakt zelf, of je laat producten maken (ver) buiten de provincie of je neemt diensten en/of producten af en wil deze bij voorkeur regionaal gaan afnemen.
  • Het ontbreekt nu aan de tijd of energie om te onderzoeken wat de regionale mogelijkheden zijn.

In deze pilot gaan we jouw inkoopvraag (proberen te) koppelen aan een regionaal bedrijf dat de oplossing voor je heeft binnen de provincie en kan leveren of kan maken wat jij zoekt. Wij helpen met de businesscase en de expertise die je nodig hebt.

 

Het resultaat

  • Leverancier of samenwerkingspartij dichtbij;
  • Korte logistieke lijnen;
  • Snelle communicatie;
  • Minder afhankelijkheid en/of risico’s.

En niet te vergeten: meer regionale verbinding en daardoor een economisch sterker Groningen. GroBusiness wil als ondernemersloket hiermee nog meer bijdragen aan het vinden en verbinden van vraag en antwoord van ondernemend Groningen.

In de uitzending bij Omroep Eemsdelta en RTV Zulthe vertelt initiatiefnemer en mkb-adviseur bij GroBusiness Frans Arkema over Gunnen in Grunn.

 

Voorbeeld

Op dit moment worden er metalen onderdelen voor machines geproduceerd in China of bijvoorbeeld in Roemenië. Alles is prima ingeregeld en de inkoopprijzen zijn prettig voor de marges.De opdracht aan de inkoopafdeling is ook al langere tijd gericht op de inkoopprijs. Maar worden wel alle bijkomende kosten meegenomen en gerapporteerd?

De kosten van de onderlinge afstemming: misschien moet er ieder jaar wel iemand van de organisatie langs de leverancier voor de goede relatie om de verwachtingen over en weer te bevestigen. Worden de transportkosten wel goed meegenomen? Hoelang duurt het doorvoeren van een aanpassing en zijn er dan nog ‘verouderde’ onderdelen in een container onderweg? Dat zijn kostprijs elementen die meegenomen moeten worden.

Wil je daarnaast als onderneming tegelijkertijd een waardevol lid zijn van de Noordelijke en Groningse economie en gun je lokale leveranciers ook een (nieuwe) kans? En gun je je eigen organisatie ook het voordeel van het lokaal zakendoen?

Meld je dan hieronder aan om meer informatie te ontvangen over de pilot.

Fout: Contact formulier niet gevonden.