Festivalstories: quickscanbus

jul 27, 2023 | GroBusiness

Op het GroBusiness Ondernemersfestival was zoveel interessants te horen, er waren zoveel deskundigen die hun verhaal deden. Het zou zonde zijn als je dat hebt gemist. Daarom delen we festivalstories. We lopen de onderdelen van het GroBusiness Ondernemersfestival bij langs: van Ondernemersbühne en Proeftuin Digitaliseren tot het festivalplein.

Wereldberoemd in Groningen

Een echte eye-catcher op het festivalplein was de bus van RTV Noord. Het welbekende volkswagen-busje van Expeditie Grunnen trok de aandacht. Date Hoiting bemande met zijn collega’s van de commerciële afdeling de bus. Date: “We hebben inmiddels een nieuwe, elektrische opvolger voor deze bus, maar je kunt wel stellen dat we met de bekendste bedrijfswagen van Groningen de aandacht trokken op het festivalplein. De oude Expeditie Grunnen bus gaf aanleiding om te praten over manieren om ook wereldberoemd in heel Groningen te worden!”

Zichtbaarheid zorgt voor groei

Wat deed RTV Noord eigenlijk op het festivalplein? Date vertelt: “Bij de bus hebben we gepassioneerde ondernemers gesproken over hun communicatie. Aan de hand van een quickscan gingen we op zoek naar mogelijkheden om hun bedrijf of organisatie zichtbaar te maken. Zichtbaarheid is goed voor groei. Of je nu klanten, personeel, leveranciers of partners zoekt, het is goed om zo nu en dan stil te staan bij je communicatie.”

Verhalen vertellen

Zichtbaar zijn door je verhaal te vertellen is iets waar RTV Noord ondernemers mee kan helpen. “Iedereen in Groningen kent RTV Noord als bron voor nieuws en cultuur uit Groningen,” licht Date toe. “Onze kijkers, luisteraars en bezoekers blijven graag op de hoogte van wat er gaande is in Groningen. Als je als ondernemer nieuws hebt, of als je personeel zoekt of je producten of diensten wilt verkopen, dan komen wij graag met je in gesprek. We denken mee over manieren om je verhaal te vertellen.”

Zichtbaar in Groningen

Er kwamen allerlei ondernemers bij het busje van RTV Noord. Ondernemers die RTV Noord al goed kent en ook bedrijven die nieuwsgierig waren naar het busje wat ze regelmatig in Expeditie Grunnen op TV zien. Date: “We hebben veel goede en nuttige gesprekken gevoerd op het ondernemersfestival. De tips die we meegaven zijn vaak maatwerk, want ieder bedrijf is anders. We gaven ook boekjes weg met vijf manieren voor bedrijven om zichtbaar(der) te worden in Groningen. Bekijk de gratis tips hier.

Wil je verder praten over hoe je jouw verhaal beter vertelt? Hoe je zorgt dat jouw bedrijf meer zichtbaar wordt? Neem dan contact op met een business verkenner van GroBusiness. We sparren graag over je mogelijkheden en verbinden je met partijen die jou verder kunnen helpen.