Festivalstories: doe zinvol werk

jul 21, 2023 | GroBusiness

Op het GroBusiness Ondernemersfestival was zoveel interessants te horen, er waren zoveel deskundigen die hun verhaal deden. Het zou zonde zijn als je dat hebt gemist. Daarom delen we festivalstories. We lopen de onderdelen van het GroBusiness Ondernemersfestival bij langs: van Ondernemersbühne en Proeftuin Digitaliseren tot het festivalplein.

Doe zinvol werk en automatiseer de rest door Nexler

Werk hoort leuk en uitdagend te zijn: doen waar we goed in zijn en waar we blij van worden. Dus doe zinvol werk, en automatiseer de rest. Gert-Jan Mellema, founder en directeur van Nexler, vertelde in de Proeftuin Digitaliseren over Robotic Process Automation (RPA). Een platform waarmee je veel handmatige processen kan automatiseren.

Repeterend werk is voor robots

Nexler werkt voor organisaties die het dagelijkse werk van hun medewerkers slimmer, efficiënter en leuker willen maken. Met behulp van slimme software optimaliseren zij processen en maken ze data gemakkelijk inzichtelijk. “Al het repeterende werk is voor robots,” aldus Gert-Jan Mellema. “Veel handmatige processen leken voorheen niet te kunnen worden geautomatiseerd. Met ons Robotic Process Automation (RPA) platform kunnen we dat wel. We bouwen slimme softwarebots die het werk letterlijk stap voor stap kunnen overnemen, zonder pauze, zonder fouten en zonder concentratieverlies. Zodat medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn en blij van worden. Zeker actueel nu het steeds lastiger is medewerkers te vinden en te behouden.”

Geen experiment

Door de krapte op de arbeidsmarkt staan werkgevers voor een grote uitdaging. Het belang van werkplezier is groter dan ooit om werknemers aan te trekken en te behouden. Gert-Jan: “Met RPA automatiseer je saaie handmatige werkzaamheden met behulp van bots. RPA is niet langer een experiment, we hebben allerlei voorbeelden van bots die voor onze klanten aan het werk zijn, dag in dag uit.”

“Het begint met het in kaart brengen van repetitieve processen. Deze kan je vervolgens stap voor stap laten overnemen door softwarebots. Je hoeft niet langer te accepteren dat iets niet te automatiseren valt,” stelt Gert-Jan afsluitend.

Heb je al concrete ideeën over het automatiseren van processen? Kijk dan eens op de website van Nexler. Zit je nog een wat eerdere fase en wil je eens nadenken over hoe digitalisering voor jouw bedrijf kan betekenen. Neem dan contact op met een mkb business verkenner van GroBusiness.