Festivalstories: ChatGPT

sep 14, 2023 | GroBusiness

Op het GroBusiness Ondernemersfestival was zoveel interessants te horen, er waren zoveel deskundigen die hun verhaal deden. Het zou zonde zijn als je dat hebt gemist. Daarom delen we festivalstories. We lopen de onderdelen van het GroBusiness Ondernemersfestival bij langs: van Ondernemersbühne en Proeftuin Digitaliseren tot het festivalplein.

ChatGPT inzetten in je onderneming

Erik van der Veen nam de ondernemers in de Proeftuin Digitaliseren mee in de nieuwste AI toepassing: ChatGPT. Hij maakte ondernemers enthousiast gemaakt over de mogelijkheden van ChatGPT. Erik: “Ik zie vooral veel kansen. Je kunt je werk sneller, creatiever, slimmer, efficiënter en effectiever doen.”

Kansen

Verbetering van Online Marketing

Erik: “ChatGPT opent de deur naar verbeterde online marketingactiviteiten. Het kan bedrijven helpen bij het genereren van content, het beantwoorden van klantvragen en het personaliseren van marketingcampagnes op een schaal die voorheen ondenkbaar was.”

Efficiëntie en effectiviteit

“Met ChatGPT kunnen bedrijven hun werkprocessen stroomlijnen en versnellen,” gaat Erik verder. “Ze kunnen creatiever en slimmer te werk gaan, wat leidt tot efficiëntere en effectievere resultaten. Je kunt meer werk doen in minder tijd. Waar je als ondernemer over na moet denken is: hoe ga je daarmee om in je business model?”

Uitdagingen

Concurrentie

Het enthousiasme voor ChatGPT betekent dat concurrenten dezelfde technologie kunnen gebruiken. Dit benadrukt het belang van voortdurende innovatie en het verbeteren van ChatGPT-strategieën om concurrerend te blijven. Erik: “Om deze reden moet je eigenlijk wel mee.”

Privacy en plagiaat

Erik: “Het gebruik van ChatGPT brengt privacyvragen en het risico op plagiaat met zich mee. Wetgeving evolueert om deze kwesties aan te pakken, maar bedrijven hebben ook de verantwoordelijkheid om ethisch en legaal gebruik van de technologie te waarborgen. Je moet altijd zelf blijven nadenken.”

De sleutel tot succes

Erik’s advies aan ondernemers is duidelijk: “Omarm de mogelijkheden van ChatGPT, maar doe dit strategisch en verantwoord. Mijn tip is: ga er gewoon mee aan de slag en zorg dat je op de hoogte blijft. De sleutel tot succes is gewoon beginnen en proberen.”

Wil je meer weten over hoe je ChatGPT kan gebruiken? Kijk dan eens op de website van Erik. Hij geeft ChatGPT trainingen voor bedrijven.

Ben je iets minder ver en wil je eerst eens sparren over hoe je digitalisering en automatisering in je organisatie inzet? Neem dan contact op met de business verkenner van GroBusiness.