Festivalstories: 10x is scheepsrecht

jul 14, 2023 | GroBusiness

Op het GroBusiness Ondernemersfestival was zoveel interessants te horen, er waren zoveel deskundigen die hun verhaal deden. Het zou zonde zijn als je dat hebt gemist. Daarom delen we festivalstories. We lopen de onderdelen van het GroBusiness Ondernemersfestival bij langs: van Ondernemersbühne en Proeftuin Digitaliseren tot het festivalplein.

Ondernemersverhaal van Marc Tuinier van PenTips en Nuwa

Op de Ondernemersbühne deelden ondernemers hun verhaal: hoe hebben zij succes behaald? Welke valkuilen zitten er op de weg daar naartoe? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Marc Tuinier van PenTips en Nuwa deelde zijn ondernemersverhaal. Zijn ambitie is om marktleider worden in digitale kunst accessoires. De geboren ondernemer startte bedrijven in software tot een kledingmerk. De tiende poging was de start van PenTips. Een gat in de markt.

Blijven experimenteren

Marc Tuinier groeit op in Texas en komt 11 jaar geleden op zijn 15e terug naar Nederland. Hier gaat de geboren ondernemer verder waar hij gebleven is: nieuwe start-ups uitdenken en opstarten. Marc: “Op mijn 10e kwam ik erachter dat je zelf geld kan verdienen. De jaren erna was ik altijd bezig met het opzetten van nieuwe bedrijven, van software tot een kledingmerk. Ik bleef experimenteren en gaf mezelf ook de ruimte om te falen. Zo leerde ik steeds weer en kon ik verder blijven bouwen. Alhoewel, wordt die ruimte om te falen steeds kleiner naarmate de belangen hoger worden.”

De Pentip is een gat in de markt

Na 9 keer iets geprobeerd te hebben wat niet van de grond kwam, lukte het bij de 10e keer eindelijk een keer wel. Dat was de start van PenTips. Marc: “PenTips ontstaat uit een probleem waar ik zelf tegenaan liep: bij het vallen van een pencil voor het tekenen op een tablet brak de punt. Enorm zonde van zo’n duur product.” Zo is de PenTip, een beschermdopje voor het pencil, ontstaan. “Ons dopje bleek een gouden greep voor veel digitale kunstenaars. Het voelt aan alsof je schrijft en tekent op papier.’

Sinds de eerste verkoop maakt het bedrijf razendsnel stappen voorwaarts. Het team groeit door naar 20 mensen, de productenlijn wordt uitgebreid en de feedback van gebruikers wordt gelijk doorgevoerd bij de productinnovatie.

Inspiratiebron

Bij de PenTip houdt het niet op, Nuwa Pen is de nieuwste innovatie van Marc. Hij vertelt: “De Nuwa Pen zet tekst en tekeningen die je op papier of een andere analoge plaats maakt, binnen seconden om in digitale tekst of tekening. Zo wordt de wereld voor gebruikers van de Nuwa Pen hun canvas.”

In de zaal merkte je hoe aanstekelijk het verhaal van Marc is. Hij inspireert andere ondernemers om door te zetten, te blijven ontwikkelen en je dromen achter na te jagen.

Wil je eens sparren over je plannen? We helpen je graag verder bij GroBusiness. Neem contact op om een afspraak te maken met één van onze business verkenners.