“De ondernemer staat centraal”

jul 10, 2023 | GroBusiness

“De ondernemer staat centraal” op GroBusiness Ondernemersfestival

Op donderdag 6 juli vond het eerste GroBusiness Ondernemersfestival plaats. 350 bezoekers reisden af naar De Toekomst in Scheemda. De oude strokartonfabriek zorgde direct al voor de nodige inspiratie, veel bezoekers waren onder de indruk van het historische pand.

We blikken terug met Kees Tuin, programmamanager GroBusiness. Hij opende het festival en is als programmamanager de voorman van het team GroBusiness, onderdeel van Economic Board Groningen. Kees: “Ik kijk enorm trots terug op het festival. Het was werkelijk voor, door en met ondernemers; precies onze bedoeling. Het plan was om een festival te organiseren dat de energie weergeeft van het ondernemerschap in Groningen. Dat is gelukt en daar ben ik heel blij mee.”

Voor iedere ondernemer wat wils

Het programma van het Ondernemersfestival was op te delen in drie onderdelen: de gezamenlijke start met een bestuurders- en ondernemerspanel, het festivalplein en de talks. Bekijk hier de foto’s. Kees: “De diversiteit van het programma sprak de bezoekers aan. Er was voor elk wat wils. Als je de diepte in wilde gaan op een thema, dan waren er talks van deskundigen. Als je liever op je eigen tempo op onderzoek uitging, dan liep je al netwerkend het festivalplein over.  De start met het verhaal van Patrick Beijk (van o.a. Mr. Mofongo) en het panel maakte het programma compleet. Johan Remkes vatte als geen andere de Groningse mindset samen en enthousiasmeerde de aanwezige ondernemers om trots te zijn, succes meer uit te dragen en verbinding met elkaar op te zoeken.”

Verbinden van ondernemers

Het GroBusiness Ondernemersfestival is voor alle ondernemers uit de provincie Groningen. Van bedrijven die al jaren bestaan tot start-ups. Van de maakindustrie tot digitale bureaus. “Wat erg mooi was, is dat ondernemers uit alle hoeken van de provincie aanwezig waren. We hebben ondernemers uit hun dagelijkse bezigheden kunnen halen, om eens verder te kijken en te denken.” stelt Kees. “Juist die verbinding tussen oudere en nieuwere generaties is iets wat wij stimuleren. Zo kan je leren van elkaar en elkaar ook verder brengen.”

Kansen voor ondernemerschap in de provincie Groningen

GroBusiness staat voor het vinden, verbinden, versnellen en versterken van ondernemers in Groningen. De business verkenners van GroBusiness ondersteunen Groningse ondernemers, zijn onafhankelijk, zoeken de vraag achter de vraag en verwijzen door aan marktpartijen, overheden en kennisinstellingen. Het team bestaat uit zeer ervaren professionals, veelal voormalig ondernemers, met een groot netwerk en een specialisatie in thema’s zoals duurzaamheid, financiering, digitalisering en arbeidsmarkt.

Waarom past het GroBusiness Ondernemersfestival daarbij? Kees: “Als ondernemer kan je simpelweg niet alle oplossingen en iedereen kennen. Er zijn veel kansen voor ondernemers in onze provincie en daar willen we met dit festival de aandacht op vestigen. We willen ondernemers inspireren om met hun vraagstukken aan de slag te gaan en samenwerking op te zoeken om verder te groeien. Dat we van de bezoekers terugkrijgen dat dit goed is gelukt, maakt het voor mij een zeer succesvol festival.”

Festivalstories

“Ik wil iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie eerste editie van het GroBusiness Ondernemersfestival. Zonder de sprekers, deelnemers, ondernemers, stakeholders en het team was het niet zo’n groot succes geworden!” sluit Kees af.

Er was afgelopen donderdag zoveel interessants te horen, zoveel deskundigen die hun verhaal deden. Het zou zonde zijn als je dat hebt gemist. Daarom lanceren we de komende weken de festivalstories. We lopen de onderdelen van het GroBusiness Ondernemersfestival bij langs: van Ondernemersbühne en Proeftuin Digitaliseren tot het festivalplein.

Volg ons op LinkedIn om niks te missen of schrijf je in voor de mailing om regelmatig op de hoogte te blijven!