Op woensdag 19 maart, tijdens de Week van de Circulaire Economie, organiseren we een inspiratiesessie over duurzaamheid waarin we de taboes van duurzaamheid doorbreken.

De wereld verandert en als ondernemer krijg je daar vroeg of laat mee te maken. Maar in plaats van alleen regels en gedoe, zitten hier ook kansen in. Minder kosten, slimmer werken, en misschien wel nieuwe klanten.

Op deze bijeenkomst krijg je geen lange verhalen, maar wel praktische ideeën en concrete voorbeelden die je direct kunt toepassen in je bedrijf.

Programma inclusief brunch
Tijdens het event kan je genieten van een heerlijke brunch. Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 – 10.15 uur Toekomstbestendig ondernemen

💡 Arjen Boekhold (Gamechanger Unltd./ voormalig Tony’s Chocolonely) – De man die weet hoe je van duurzaamheid een kans voor groei maakt. Tijdens deze sessie laat hij zien hoe je concrete stappen zet naar een toekomstbestendig bedrijf.

10.15 – 10.45 uur Netwerkvraagstuk

Ruimte om je collega’s in de branche te spreken. Naast ondernemers zijn er ook beleidsmakers, subsidieverstrekkers en financiers aanwezig die je kunt aanspreken met je ideeën.

10.45 – 12.00 uur Aan tafel met

️♻️ Hanneke Schmeink (Wad gaat om)

Een introductie in de circulaire economie. Niet vanuit de theorie, maar vanuit praktijkvoorbeelden. Met de gedachte, jij koopt je eigen afval in, gaan we aan de slag om te kijken naar wat je nu al kunt doen aan het beperken van afval wat een besparing oplevert. Wat kun jij al doen, maar ook ophalen wat er moet gebeuren om als ondernemer mee te kunnen veranderen.

🌿 Gezinus Winters (voormalig eigenaar Wadapartja, nu vrijetijdsmakelaar bij Economic Board Groningen)

Waarom van ver halen als het dicht bij ook te krijgen is? Het klinkt simpel, maar de praktijk is soms anders. Toch zie je een algemene verschuiving naar lokaal. Dat het bij Wadapartja niet vanzelf ging, kan Gezinus in geuren en kleuren vertellen, maar er zijn ook kansen ontstaan en zelfs besparingen. Ook draagt het verkorten van de keten bij aan de lokale werkgelegenheid. Met je buren krijg je meer gedaan dan je denkt en kun je werkelijk veranderingen teweegbrengen. Sterker nog, die kunnen besparingen opleveren in personeelsuren, afval en energie.

12.00 uur Afsluiting
Maar nog even kletsen mag natuurlijk!

En dan komt de vraag: Hoe smaakt duurzaam? Je gaat het ervaren tijdens de brunch. Mis het niet en meld je aan voor het event. Wij kijken er naar uit.

Ben jij erbij?