Ontmoet Emma Schakel, investeringsmanager bij het Groninger Groeifonds

feb 13, 2023 | Groninger Groeifonds

Al sinds het begin van het Groeifonds in 2017 is Emma Schakel betrokken bij het fonds. Vanuit verschillende binnendienstrollen is ze nu sinds oktober 2022 investeringsmanager bij het Groninger Groeifonds. “Vrijwel vanaf het begin van het fonds ben ik betrokken geweest, daarom voelt het als ‘mijn fonds’, waarmee ik mij sterk verbonden voel.”

Regionaal investeren

Emma werkt al jaren met plezier bij het Groninger Groeifonds. “Het mooie van een regionaal fonds, is dat je investeert in je directe omgeving en daar ook de effecten van ondervindt. Dat je met het Groeifonds iets kan toevoegen wat er toe doet, dat het een verschil maakt, daar word ik enthousiast van. En dat verschil maak je niet alleen voor de ondernemer in kwestie, maar bijvoorbeeld ook voor de bedrijvigheid en de voorzieningen in de omgeving, werkgelegenheid en toekomstperspectief. Hoe mooi is het om bedrijven in Noord Groningen te mogen financieren en helpen hun plannen te realiseren.”

Geen bedrijf hetzelfde

Als investeringsmanager spreekt Emma veel verschillende ondernemers. “Geen bedrijf is hetzelfde, dat maakt het zo leuk om het brede mkb te mogen financieren.” Een goede gesprekspartner zijn voor de ondernemers is voor Emma van cruciaal belang in haar rol. “Het Groninger Groeifonds is een fonds dat meer durft en doet. Om echt hulp te kunnen bieden, moet je je vastbijten in de materie en je verdiepen in de ondernemer.”

Meer dan geld

“We zijn een toegankelijk fonds en vinden persoonlijk contact erg belangrijk.” Emma ziet voor het Groninger Groeifonds een andere rol dan alleen de traditionele financiers rol. “We geven niet alleen een zak geld, maar bieden ook kennis. We hebben een actieve beheerrol, daarom hebben we regelmatig contact om bijvoorbeeld even te klankborden. Daarnaast investeer je niet alleen, maar denk je ook mee over de strategie, marketing en positionering.”

Gezelligheid en kansen grijpen

Emma is een open persoon met een drive om anderen verder te helpen. In haar werk maar zeker ook privé. “Voor een avond lang tafelen met familie mogen ze me altijd bellen. Familie en gezelligheid zijn belangrijk voor me.”

“Ik ben van het grijpen van kansen die zich voordoen, zo heb ik altijd al mijn leven ingericht. Op die manier ben ik ook acht jaar geleden in Groningen terecht gekomen.” Inmiddels voelt ze zich een echte Groningse: “Het is een mooie stad, net een groot dorp, met een down to earth mentaliteit. Ik kan mijn hoofd altijd even lekker leegmaken met een wandeling door het Noorderplantsoen met aansluitend een drankje bij Zondag.”

Ben je benieuwd welke kansen Emma voor jouw onderneming ziet?
Lees meer over het Groninger Groeifonds
of mail Emma.