Maak kennis met de persoon achter de investeringsmanager: Gijs Vermeer

jan 31, 2023 | Groninger Groeifonds

Met trots stellen we één van onze teamleden voor: Gijs Vermeer. Gijs werkt sinds oktober 2022 bij het Groninger Groeifonds als investeringsmanager. “Het Groninger Groeifonds spreekt mij erg aan omdat je bereid bent een stap verder te gaan dan de traditionele financiers.”

Vanuit zijn rol als investeringsmanager gaat Gijs dagelijks in gesprek met ondernemers met (nog te schrijven) businessplannen die op zoek zijn naar aanvullende financiering. Gijs: “Ik verdiep mij in de ondernemer en in hun business zodat ik hen dichter bij hun doel kan brengen. Dit kan door het voeren van een goed gesprek, het in contact brengen met een nuttig contact of door het verstrekken van een financiering.”

Vanuit het bankwezen

Gijs heeft veel ervaring in de financiële wereld en bij meerdere banken gewerkt. Die ervaring neemt hij mee in het helpen van ondernemers voor het Groninger Groeifonds: “Ik was accountmanager binnen het zakelijke domein en heb zodoende bij veel mkb bedrijven een kijkje in hun keuken mogen nemen. Hierdoor heb ik een brede kijk op zaken en kan ik financieringsvraagstukken snel doorgronden.” Het Groningen Groeifonds heeft wel een andere financieringsrol ten opzichte van een bank. Gijs legt uit: “Waar je als bankier sterk let op de kasstroom en zekerheden, heb je als investeringsmanager van het Groninger Groeifonds een ander toetsingskader: wij letten sterk op potentie en de uiteindelijke impact die een onderneming of investering kan maken.”

Bewondering voor het mkb

De mkb’ers zijn voor Gijs een belangrijke drijfveer. Gijs: “Ik heb veel bewondering voor ondernemers die lef tonen en bereid zijn risico’s te nemen. Mkb ondernemers zijn vaak mensen die met veel passie en overgave doen wat ze doen. Dit is inspirerend. Ik vind het erg leuk en interessant om met deze mensen dagelijks contact te hebben en krijg veel energie van de plannen en ambitie die ze hebben.”

Naast het werk

Gijs woont met zijn gezin in Groningen: “Het is toch wel echt mijn provincie en stad geworden: de nuchterheid en eerlijkheid van de Groninger waardeer ik.” Gijs is een familieman en gaat in het weekend er dan ook graag samen op uit: “Lekker de natuur ik, daar geniet ik van. Ook fiets ik graag, dit is een erg geschikt middel om de natuur te ontdekken: met de MTB de bossen in of leuke dorpjes langs met de racefiets.” Tegelijk kan hij ook een goede serie waarderen: “Ik hoor graag welke goede Netflix series je me aanraadt om te zien!”

Dromen

“Ik wil vooral bij mooie Groningse bedrijven een rol van betekenis spelen en vanuit het fonds bijdragen middels het verstrekken van risicodragendkapitaal.” En net als de ondernemers die Gijs spreekt in zijn werk, heeft Gijs zelf ook dromen: “Ik zou wel een eigen getaway willen in de Alpen. De bergen geven mij altijd veel rust, levenslust en inspiratie tegelijkertijd. Een heerlijke omgeving met mooie uitzichten, frisse lucht en sportiviteit.”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Gijs ziet voor jouw onderneming? 
Meer weten over het Groninger Groeifonds of mail Gijs.