Polyganics krijgt 3,8 miljoen voor nieuwbouw vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG)

apr 10, 2019 | Algemeen

Polyganics krijgt 3,8 miljoen euro voor een nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Het als startup begonnen medisch technologiebedrijf is inmiddels zo succesvol dat uitbreiding nodig is om te kunnen blijven innoveren en groeien. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). De RIG is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken,  Economic Board Groningen (EBG) en de provincie Groningen. Er werken nu 48 mensen bij Polyganics. De uitbreiding levert naar verwachting 41 extra arbeidsplaatsen op.

Polyganics ontwikkelt en produceert medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt. Bekend is de innovatieve hersenpleister die het Groningse bedrijf ontwikkelde om het lekken van hersenvloeistof na een hersenoperatie te verminderen. De provincie ondersteunde deze innovatie vorig jaar met 125.000 euro subsidie. De pleister wordt inmiddels getest bij patiënten. Ook is een lever- en alvleesklierpleister in ontwikkeling. In het nieuwe pand komen onderzoekslaboratoria, productie- en kantoorruimte. De bouw moet eind dit jaar beginnen en is naar verwachting eind 2021 gereed.

Directeur Rudy Mareel van Polyganics: “We zijn blij met de RIG-subsidie voor onze uitbreiding. Daardoor kunnen we blijven doen waar we het beste in zijn: het ontwikkelen en produceren van unieke biologisch afbreekbare medische producten die voorzien in de behoefte van artsen en patiënten.”

Gedeputeerde Patrick Brouns van de Provincie Groningen: “Polyganics is een zeer succesvol en innovatief bedrijf, dat aantrekkelijke kansen voor werknemers biedt. De provincie Groningen is er trots op vernieuwende bedrijven als deze te ondersteunen, omdat zij zorgen voor investeringen, economische groei en extra banen in onze regio.”

Over de RIG

De doelstelling van de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) is om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op de Campus Groningen. Ook start-ups en innovatieve bedrijven in de sectoren chemie, recycling en energie kunnen aanspraak maken op RIG. En met succes, want uit evaluaties blijkt dat de RIG voor nieuwe investeringen en werkgelegenheid zorgt. 1 Euro subsidie levert 6 euro investeringen op. Door de RIG 628 directe en circa 942 indirecte banen gerealiseeerd. Kijk voor meer info op www.rigscoorttop.nl.

Voor de uitvoering van de RIG is in 2014 in totaal € 40 miljoen beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen (EBG) en de provincie Groningen uit het Ruimtelijk Economisch Programma. Vanuit het Nationaal Programma Groningen is € 12 miljoen toegevoegd. De RIG maakt deel uit van het programma van de EBG en van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit.